Andre Nordiske Navne

Aslaug: Dette var en datter af Sigurd og Brynhild som blev
opfostret af Heimer. Da pigen var blot 3 år gamle døde hendes forældre og Heimer fik en stor harpe lavet som han kunne gemme
hende i. I harpen gemte han desuden værdifulde klæder og smykker. Selv i klædte han sig laset og drog afsted med harpen.

Pigen tog han sig godt af og tog hende ud og vaskede hende når han var sikker på det var sikkert. en dag kom han til gården Spangerhede hvor Åge og Grima boede alene.

Da Åge var ude tog Grima imod sin gæst og bød ham indenfor. Ud af harpen stak i midlertidig et stykke værdifuldt klæde og hun kunne se en ring glimte. Hun fortalte ham at han kunne sove i laden og da hendes mand kom hjem overtalte hun ham til at dræbe Heimer. Mens Åge gjorde dette stjal Grima Harpen og tvang den op. Inden i den fandt hun den smukke Aslaug som de troede var stum da hun aldrig talte. De tog hende som deres datter og gav hende navnet Kraka. Langt senere blev denne gift med Regnar Lodborg.

Beyla: Navnet betyder “bi” og hun var en af Frej’s trælle/tjenerinder. Hun var desuden hustru til Byggvir og kendes kun fra eddadigtet Lokasenna hvor hun hører Thor nærme sig under asernes gilde hos Ægir.

Bikke: Dette var Jormanrek´s meget uærlige tjener. Han blev sammen med Jormanrek´s søn Randver sendt ud for at bejle til Svanhild på hans vegne. De fik et ja og på vej hjem på skibet med pigebarnet prøvede Bikke at overbevise Randver om at han da var et meget bedre match for pigen end hans far. Ved ankomst gik Bikke så til Jormanrek og sagde at hans søn havde haft sex med hende. Det passede ikke men Jormanrek nåede at henrette både Randver og Svanhild før det gik op for ham.

Bil: Denne har fået sin egen side. Link: Bil

Bjarke: Denne har fået sin egen side. Link: Bjarke

Bjørn: Navn på Fritjof’s ven og fortrolige men også navn på den ene af de tre Ivar betroede sig til.

Bjært: Datter af Njord og derved søster til Frej og Freja hvilket gjorde hende af Vanernes slægt. Hendes navn betyder den lysende.

Blid: Datter af Njord og derved søster til Frej og Freja hvilket gjorde hende af Vanernes slægt. Hendes navn betyder den blide.

Byggver/Byggvir: Dette var en af Frej’s trælle og ægtemand til Beyla. Han kendes primært fra deltagelse i Asernes ordstrid med Loki.

Einhejrer: Dette var krigere der havde lidt en heltemodig død og var blevet samlet op af Valkyrierne fra slagmarken. Derefter blev de bragt til Valhal hvor de udgjorde Odin’s private hær som ville blive kaldt til kamp ved Ragnarok. Hver dag kæmpede de på Idasletten og om aftenen festede de med kød og mjød. Deres sår blev på magisk vis helbredt efter hver kamp.

Eitel: Søn af Atle og Gudrun.

Fimafeng: Sammen med Elder var dette en af Ægir’s vigtigste tjenestefolk. Ved et gilde hos Ægir talte gæsterne så flot om tjenestefolkene at Loke i irritation deraf dræbte Fimafeng.

Fritjof/Frithjof: Søn af Thorsten og Ingeborg som blev opfostret hos Hilding. Her fik han en fostersøster ved navn Ingeborg som var en datter af kong Bele. Efterhånden som de blev ældre forelskede de sig i hinanden men Hilding forbød dem at være sammen. Han mente ikke Fritjof var god nok til en kongedatter. Først mange prøvelser senere og da de var godt oppe i årene fik de hinanden.

Fylgjer: Disse har fået deres egen side. Link: Fylgjer

Glaumvør: Dette var Gunnar’s 2. hustru som efter onde drømme advarede sin mand om hans skæbne hvis han drog til Atle’s land.

Glut: Dette var Loki’s første hustru og moder til Einmyria og Eisa. Hendes navn menes at betyde noget med ild og varme.

Gná: Dette var en asynje og Frigg’s budbringer. Hun red på hesten Hovvarpner der ligesom Sleipnir kunne ride over himmel og hav. Hendes vigtigste opgave var at bringe frugtbarhedens æble til den dødelige Rerer.

Gudrun: Denne har fået sin egen side. Link: Gudrun

Guttorm: Denne har fået sin egen side. Link: Guttorm

Gyrid: Harald Hildetand’s moder.

Hagal: Dette var fosterfaderen til Sigmund’s børn.

Hamder: Dette var en søn af Gudrun og hendes 3. ægtemand kong Jonaker. Bror til Sørle, Erp og Svanhild.

Hamond: Hamond var søn af Sigmund og Borghild.

Hervør / Hervard: Denne har fået sin egen side. Link: Hervør / Hervard

Hildegun: Dette var en nordisk dise. Hun var gift med dværgen Ivaldi og med ham havde hun børnene Idun, Hjuke og Bil.

Hlin: Dette var en asynje som fungerede som Frigg’s tjenestepige/sendebud. Hendes opgave var at trøste hvilket hun gjorde ved at kysse de sørgendes tårer bort, hørte på deres bønner og førte dem så videre til Frigg. Hun har evt. været en gudinde og måske ligefrem været Frigg selv.

Mithothyn: Troldmand der i følge Saxo ophøjede sig selv til gud i Odin’s fravær. Odin fordriver ham i midlertidig da han kommer tilbage hvorefter Mithothyn flygter til Fyn og bliver dræbt af folket.

Modgunn: Dette var en smuk jomfrulig asynje som bevogtede broen over Gjall på vejen til Hel. Her måtte folk oplyse navn og slægt i håb om at få lov til at passere.

Modi: Dette var en søn af Thor og Sif. Efter Ragnarok overtog han sammen med hans halvbror Magni faderens hammer Mjølnir. Hans navn betyder mod og sammen med søsteren Trud blev deres navne oversat til “mod og styrke”.

Muspelsønnerne: Dette var en slags onde ånder der kæmpede mod guderne ved Ragnarok. Muspelsønnerne holdt til i Muspelheim.

Od: Hvor vidt dette var en gud vides ikke med sikkerhed men muligheden for at det var Odin er der også. Od var Freja’s første mand og med hende fik han døtrene Hnoss og Gersemi. Hans værd som ægtemand var dog ikke videre stort idet han forlod Freja og aldrig vendte tilbage. Freja ledte efter ham i sorg og græd tårer af guld hvis de ramte jorden. Hvis tårerne ramte havet i stedet blev de til rav.

Rerer: Rerer var en søn af Sige og dennes arving. Hans hustru og ham kunne ikke få børn hvilket gjorde dem magen smerte. Frigg fik ondt af dem og sendte Gná som i form af en krage afleverede frugtbarhedens æble til Rerer.
Efter at have spist af æblet blev hans hustru gravid. Selv døde han under et krigstog og så ikke sin søn. Hans hustru der stadig levede
kunne ikke føde og efter 6 år bad hun om at barnet blev skåret ud af hende. Sønnen Vølsung blev derfor skåret ud og myter fortæller
at han kyssede sin moder netop som hun døde.
Enkelte myter beretter at det var Lofn og ikke Gná der bragte æblet.

Sigrun: Valkyrie og datter af kong Høgne. Hendes brødre var Brage og Dag. Hun var af familien fæstet/lovet væk til Hødbrod men forelskede sig i Helge der gengældte hendes kærlighed. Der opstod kamp imellem Helge og familien.
Kun broderen Dag overlevede hvorefter Sigrun kunne gifte sig med Helge. De nåede at få nogle sønner forinden Dag som hævn dræbte Helge. Sigrun var i sorg og Odin gav Helge en nat hvor hun kunne ligge i hans arme. Sigrun døde ikke langt tid efter angiveligt af sorg.

Sote: Dette var en sørøver som stjal en armring smedet af Vølund.

Tredje: En af de tre som Gylfe talte med.

Vinge: Atle’s sendebud som blev sendt for at indbyde Gunnar og Høgne til gæstebud. Trods mistanke og ristning af runer fik Vinge dem overbevist om at rejse til Atle’s land. Ved ankomst fortalte ham dem sandheden hvorefter de slog ham til jorden og dræbte ham med et øksehug.

Visna: Vendernes hærfører i Saxo’s fortælling om Harald Hildetand’s sidste dage.

Vyrd: Moder til skæbnegudinderne Nornerne.