Keltiske Guder

Arecurius: Denne har sin egen side. Link: Arecurius

Belenos: Denne har sin egen side. Link: Belenos

Bile: Dette var en underverdensgud og Irernes stamfader. Han var fader til Mil og ankom den 1. maj til Irland for at hævne gudinden Ith’s død. Han regnes desuden som sejrsherre i kampen mod Túatha Dé Danann.

Borvo: Denne har sin egen side. Link: Borvo

Brian: Denne har sin egen side. Link: Brian

Dagda: Denne har sin egen side. Link: Dagda

Dian Cecht: Denne har sin egen side. Link: Dian Cecht

Donn: Donn var en Keltisk/Irsk dødsgud. Han var søn af Mil og druknede ved øen Tech Duinn ved Sydvest Irland. Siden da har øen været kendt som “de dødes ø”. Dette var også grunden til at han blev dødsguden. Han var den som tog imod de døde efter sin egen død når de påbegyndte dødens rejse.

Esus: Denne har sin egen side. Link: Esus

Goibniu: Denne har sin egen side. Link: Goibniu

Manannan: Dette var en irsk havgud der ved at betragte himlen kunne forudsige hvor vidt vejret blev godt eller dårligt. Desuden var han hersker over Tir Tairngiri (løfternes land) hvor også hans borg Emain Ablach lå. Han siges at være søn af Lir/Ler og var selv fader til Mongan. Manannan var den som sørgede for gudernes udødelighed ved at give dem føde fra en kedel han havde som var bestandig fuld.

Midir: Midir var en Keltisk/Irsk gud. Samtidig var han hersker over vidunderlandet Mag Mor. Søn var han af Danu og hans hustru var Fúamnach selvom han nu også havde lidt med Etaíne. Engang da han blev ramt af en hasselkæp mistede han det ene øje. Dian Cecht som nogle mener er hans broder og andre hans læge gav ham et nyt øje. Midir tilhører Túatha Dé Danann.

Mug Ruith: eller Mog Ruith var en irsk solgud som alt efter hvor man læser var enøjet eller fuldstændig blind. Hans fader er Cethern og historier fortæller at hans ånde kan fordampe vande/have. Han afbildes typisk farende hen over himlen i en vogn lavet af lys bronze eller flyvende gennem luften som en fugl.

Ogmios: Denne har sin egen side. Link: Ogmios

Pryderi: Pryderi var en Keltisk\walisisk gud men også stamfader til briterne (priteni, pritani, britanni). Han var søn af Pwyll og Rhiannon. Foranlediget af Gwydyons listighed bragte han svinene fra sin faders underverden til Wales.

Rudianus: Dette var en syd gallisk krigsgud som senere blev linket til den romerske gud Mars som Mars Rudianus. I Saint-Michel-de-Valbonne står en figur af ham til hest holdende 5 afskårende hoveder. Navnets rod “rudio” betyder rød hvilket stemmer overens med hans status som krigsgud.

Smertrios: Dette var en gallisk krigsgud som blev afbildet som en skægget atlet svingende en kølle over en slange. Et relief med ham er fundet i Paris.

Sucellos: Denne har fået sin egen side. Link: Sucellos

Taranis: Denne har sin egen side. Link: Taranis

Taranucnus: Dette var en tordengud kendt fra en inskription fundet i Böckingen og Godramstein i Tyskland. Han menes at være den samme som Taranis.

Teutates: Teutatis var en keltisk krigsgud og gallernes stammegud. Desuden blev han anset som værende en gud for frugtbarhed og handel og rigdom. Han havde op til flere tilnavne hvoraf kan nævnes: Albrix (verdens konge) Caturix (kampens konge), Rigisamos (meget kongelig), Toutiorix (stammens konge) og Maponos (store yngling). Hans navn betyder stammens fader og både i tilnavne og andet ligner han meget Mars fra den romersk mytologi.