Romerske Festivaler/Højtider

Februa: Dette var en sone- og renselsesfest som blev
fejret årligt i slutningen af februar som navnet antyder. Indtil 450 f.kr. blev den fejret den sidste måned i året.

Cerealia: Festival til ære for Ceres som blev afholdt i april og senere hen i august grundet Cicero.

Furrinalia: Dette var en festival for gudinden Furrina som blev afholdt d. 25. juli.

Juturnalia: Dette var en festival for Juturna som blev afholdt d. 11. januar. Festivalen er blevet nævnt af Ovid men fremgår ikke af nogle kalendere.

Mamuralia: Dette var en festival til ære for bronzesmeden Mamurius Veturius som f.eks. lavede de legendariske og hellige skjold Ancilia. Festivalen blev afholdt den 14. marts ligesom festival Equirria gjorde og det er derfor lidt usikkert hvorvidt det var separate festivals eller om de blev afholdt sammen.

Matralia: Denne har sin egen side. Link: Matralia

Neptunalia: Dette var en af de ældst kendte festivaler som blev afholdt. Denne festival var dedikeret til Neptun og blev afholdt den 23. juli.

Opalia: Dette var den anden af de vigtige festivaler for Ops. Den blev afholdt d. 19. december og er af og til blevet tilknyttet til Saturn.

Opiconsivia: Ops’ festival som blev afholdt d. 25. august. Menes også at have lidt forbindelse/tilknytning til guden Consus.

Terminalia: Festival / Rituals fest som blev afholdt 23. februar til ære for guden Terminus.

Vinalia: Vin festival for at ære guden Jupiter men også i forbindelse med Venus i kraft af hendes funktion som gudinde for vinmarker/ranker. Det blev fejret to gange om året. Første gang 23. april når forrige sæsons vin blev anbrudt og anden gang 19. august når den nye årgang begyndte.