Keltiske Ting

Dubgilla: Dubh Giolla. Dette var et magisk skjold som var ejet af kong Áed af Airgialla.

Gáe Assail: Dette var et spyd ejet af Lug. Spydet havde den egenskab at det ligesom en boomerang kom tilbage efter at være blevet kastet. Råbte kasteren ordet “Ibar” idet han kastede, sikrede han sig at spydet ville ramme og dræbe det ønskede offer. Spydet var en af Tuatha Dé Danann’s fire skatte.

Gáe Buide: Dette var et kort spyd som oprindeligt var ejet af Manannán mac Lir men senere af Diarmait Ua Duibne. Navnet menes at betyde “gule spyd”.

Fál-stenen: Denne har sin egen side. Link: Fál-stenen

Lüin: Dette var et våben der blev fundet på Tuired-sletten efter slaget. Spyddet blev fundet af Celtchar og man mente det havde tilhørt en fra Túatha Dé Danann muligvis Lug. Det var et magisk våben og kunne ved hvert stød dræbe en mand selv hvis de stod uden for rækkevidde. Kastede man spyddet ville ni mænd falde og der i blandt enten en konge, tronarving eller en sørøver. For at det ikke skulle brænde den mand op som stod med det skulle det inden det skulle udgyde blod, opbevares i en stor gryde med gift.

Móralltach: Navnet på Diarmait Ua Duibne’s fantastiske sværd. Nogle tekster nævner det dog også som værende enten en af Angus Ôg’s eller Manannán mac Lir’s attributter.

Rhongomiant: Walisisk navn for Arthur’s spyd.

Torques: Dette var en keltisk halsring som var snoet på en særlig måde.