Del på Facebook

Sammen med en misbruger del 4

Jeg vil med så få ord som muligt prøve at ridse mine år med en afvænnet misbruger op og hvor hurtigt det pludselig gik ned af bakke. Det er ting som er hårde at skrive og endnu hårdere at tænke på så der vil med sikerhed være ting jeg springer lidt lettere hen over. Jeg inddeler teksten i dele så det er lettere at overskue. Der vil efterfølgende også komme en historie om EFTER forholdet.

Graviditeten var speciel. Jeg havde smerter, fordi såret fra operationen aldrig nåede at hele inden og min søn var nærmest hyper aktiv. Efterhånden som han voksede fik han det mere og mere til at se ud som om det var en alien der prøvede at bryde ud af maven hver aften. Jeg så frem til en lille ny men han ville dårlig nok se på min mave.

Det sammenlagt med hvor dårligt vi egentlig havde det sammen gjorde at jeg valgte at føde alene. Jeg bad ham blive hjemme, give tvillingerne mad og tage i mod min ældste der kom hjem fra sin far af. Jeg savnede ham ikke. Min søn blev født på en halv time hvorefter vi ventede på at hans far så kom og hentede os.

Efterhånden som den mindste voksede gik det op for os at han var meget lærenem og klog, og før jeg vidste af det var den lille nye min eks' favorit. Det gjorde ondt og gør stadig. Han har altid været så hård ved drengen af tvillingerne fordi han minder ham om ham selv, men den nye måtte alt. Jeg elsker mine børn over alt på jorden så at se at deres egen far gør forskel på dem er hårdt og den dag i dag hader jeg mig selv for ikke at have smidt ham ud det før.

Jeg har set ham flikke min ældste søn med bagsiden af en gaffel i hovedet. Jeg har hørt på hvordan han har svinet mig til og fortalt dem at de skulle vide alt var mors skyld. Min ældste søn er blevet kaldt dum flere gange end jeg tør tælle. Min ældste som ikke er hans har han været særlig efter. Råbt og skreget og jeg har mange gange været efter ham ang det.

Mine tvillinger udviklede tvillingesprog dvs de fik talevanskeligheder grundet deres eget sprog til hinanden. Jeg lavede ordkort og sad timer hver dag og øvede med dem. Han gad ikke hjælpe og det selvom han gang på gang gik amok og råbte af dem fordi de ikke kunne sige FAR ordentligt. Tøsen fik af og til tisse problemer om natten når han var særlig slem. Desværre gjorde det ham jo kun værre så det var mig der måtte op hver nat bare så han ikke flippede på hende.

Jeg havde aldrig brugt p-piller da man i min familie før har oplevet at få knuder i brysterne af det. Min eks kendte til risikoen men da jeg var færdig med at amme havde jeg ikke så meget at skulle have sagt. Jeg var skrevet op til at få spiral men grundet ventetiden måtte jeg begynde med p-piller. 2 måneder senere var jeg gravid selvom de var taget lige efter bogen. Han var sur og en ny abort blev realitet. Pga de infektioner jeg fik første gang og det at han ikke gad jeg var for længe væk gjorde at jeg valgte medicinsk abort. Jeg fik at vide at man ikke kunne se fosteret men det kunne man. Jeg lagde det på et stykke papir og viste ham så han kunne se hvad han fik mig til. Det rørte ham ikke det mindste.

Denne slags abort er meget muligt den sundeste for kroppen men mentalt absolut ikke til at spøge med. Ærligt må jeg indrømme at jeg indtil for et par måneder siden havde gemt det helt væk men da jeg begyndte at huske alt det blod og det lille bitte foster så slog det mig så hårdt at jeg satte mig ned og tudede. Desværre bliver man så vant til ikke at måtte føle noget at alt det smertefulde pakkes ned i en skuffe som så senere vil dukke op til overfladen. Sådan var det for mig. Jeg troede til sidst på at jeg virkelig var så ynkelig og svag som han blev ved med at sige så jeg gemte mine følelser væk. Jeg glemte hvem jeg var.

Jeg fik så nye og stærkere p-piller men lige før jeg havde tid til opsættelse af spiral og kunne komme af pillerne fandt jeg en knude i mit højre bryst. Ventetiden og undersøgelserne var ulidelige men heldigvis var det kun en godartet bindevævsknude som de valgte at lade sidde. Alt det her fik mig til at blive skrevet op til sterilisation men som mange andre blev jeg holdt hen fordi man 2011 lod det blive til betalingspligtigt. Ergo jeg fik ingen sterilisation.

Jeg fik ingen trøst eller støtte derhjemme. Tværtimod brugte han stadig penge på ting jeg aldrig har set. Jeg fandt ud af at han et stykke tid mindst havde drukket light øl og jeg tiggede ham om at stoppe. Jeg prøvede virkelig at forklare ham at det var en risiko for os for begyndte han at drikke ville han miste os.

Han var stort set aldrig hos os. Hvis vi var heldige så vi ham et par timer efter arbejde inden han gik i seng og i weekenden tog han ud at fiske. Jeg var altid alene og endnu mere da jeg det år skippede kontakten til mine forældre pga et skænderi. Tvillingerne gik i hver sin taleskole. De havde måtte vente næsten et år på at komme ind men var lækkert da det lykkedes. Jeg var altid alene af sted til møder m.m. og det fik den ene pædagog til at sige lidt mere end hun ville. Hun sagde: "du er jo nærmest også semi single". Hun havde ret.

Vi havde aldrig en god nytårsaften sammen. Hvert år var han rastløs og sur fordi han ikke kunne feste ligesom andre. Nytåret 2010/2011 var ingen undtagelse. Tværtimod var han direkte modbydelig. Intet var godt nok og det hele var min skyld. Maden var ikke fin nok osv osv osv. Da ungerne var blevet lagt havde jeg fået nok. Jeg kunne ikke klare at se på ham så jeg gik oven på. Her havde jeg lagt et par flasker rødvin som han havde fået i julegave fra sin arbejdsplads (han er bus chauffør) som efter han altid har sagt godt vidste han var alkoholiker. Jeg havde stort set ikke drukket siden jeg fik min ældste datter da jeg var 17 men lige den aften var jeg ligeglad.

Jeg åbnede den ene flaske og fyldte badekarret. Normalt har jeg ingen tålmodighed til karbad men jeg lagde mig og bællede lidt efter lidt flasken. Det at jeg ikke er vant til at drikke sammenlagt med værende tynd gjorde også udslaget. Jeg blev lettere beruset uden at være egentlig fuld men det var nok til at gå ned igen. Han fik det som jeg vidste ville få ham til at holde kæft. Sex! Så gik vi i seng og dagen efter havde han som altid glemt hvad han havde sagt og gjort.

Forholdets varighed: lige over 5 år

Næste del: Det sidste år ...


Sidst Opdateret: 21-02-2021 11:12:48
Copyright © 2002 - 2021 Nathali Eg