Del på Facebook

Misbrugeren Generelt

En misbruger er typisk ikke bare afhængig af et eller flere rusmidler men misbruger ligefrem de mennesker han/hun kommer nær.

Under misbruget er det nødvendigt at kunne lyve og gemme alt hvad der hedder følelser væk. Kun sådan kan de retfærdiggøre en hver handling de tager.

Efter et længerevarende misbrug lyver/manipulerer misbrugeren instintivt hver gang han/hun føler sig presset, stresset eller lignende.

Værende i behandling vil misbrugeren efter et stykke tid føle at den byrde han/hun bærer rundt på bliver lettere. Samfundets normer og pres er væk mens ærlighed nu kan være en realitet.

De fleste misbrugere vil føle sig som født på ny, glade og fulde af liv i den første tid efter afvænning.

Alt kan dog ændre sig hurtigt når først hverdagen melder sig og det bliver tid til at tage ansvar, betale husleje m.m.

Misbrugeren vil, hvis mønsteret med at misbruge andre mennesker ikke er brudt, gentage dette og hurtigt charmere sig ind på mennesker som vil kunne give ham/hende noget af det de savner i deres liv. Det skal erhverves hurtigt og derfor vil misbrugeren uden tvivl træde på en del undervejs.

Skulle misbrugeren have fundet sig en partner vil denne blive brugt til at fylde noget af det tomrum misbrugeren føler.

Det skal selvfølgelig siges at nogle misbrugere formår at bryde dette selvdestruktive mønstre men det kræver år at komme så langt.


Sidst Opdateret: 21-02-2021 11:12:48
Copyright © 2002 - 2021 Nathali Eg