Del på Facebook

Misbrugerens Effekt

Der hersker ingen tvivl om at misbrugeren selv lider af en sygdom hvad enten det er et alkohol eller stof misbrug den pågældende har. Hvad de fleste dog ikke tænker over er den effekt som misbrugeren har på hans/hendes nærmeste. Efter længere tid med en misbruger udvikler den pårørende en sådan frygt og mistillid at der også her er tale om en sygdom præget af at være udsat for misbrugeren.

Efter 6 år med en misbruger ved jeg desværre hvad jeg taler om. Jeg er ikke mere den jeg var og der er tidspunkter selv nu 1 ½ år efter han røg ud at jeg bare har lyst til at sætte mig ned og tude.

Jeg vågnede op midt i nat uden nogen egentlig grund. Det er langt fra første gang og næppe den sidste. Jeg vågner fordi jeg ser ham. Selv mens jeg sover mindes jeg de ting han har gjort og smerten og sorgen er det som vækker mig. Det at jeg stadig venter på at Statsforvaltningen tager stilling til om mine børn skal udsættes for hans misbrug, gør det heller ikke bedre. Et liv med en misbruger betyder desværre at ALT alt for mange ting bagefter kører rundt så længe at det i sig selv dræner en for energi og håb.

I 6 år har jeg måtte høre på at der var noget galt med mig. Hvis han var langt nede og jeg ville trøste ham skubbede han mig væk. Jeg har ligget på gulvet fordi han skubbede så hårdt bare pga jeg ville lægge armene om ham. Når først jeg lå der, stillede han sig over mig mens han råbte og skreg at jeg var sindssyg og trængte til psykiatriker. Jeg græd og græd indtil han blev træt af at råbe og kørte sin vej.

Det har taget mig lang tid at se at et ikke var mig han råbte af men det gør stadig ondt og alt for tit får jeg følelsen af at der må være noget galt med mig som han sagde. Jeg ved godt det er en del af den følge sygdom der kommer af at have været sammen med en misbruger og jeg ved nu at de fleste misbrugere gør som ham. De beskylder andre for at være som de selv er.

Min eks løj altid. Gik og holdte den mindste ting skjult for mig. Pga det lider jeg ligesom andre pårørende for en mistillid så stor at den af og til føles alt ødelæggende. Selvom jeg ønsker at tro på folk så sidder der noget dybt i mig der fortæller mig at jeg skal passe på. en sund følelse hvis ikke lige den var så kraftig at den til tider overskygger alt andet.

Jeg er følelsesmæssig syg efter at have været sammen med en misbruger og det at han valgte alkoholen fremfor os splittede min familie ad og tilbage sidder jeg med den dårlige samvittighed selvom jeg ved jeg gjorde alt hvad jeg kunne for at hjælpe ham. Størstedel af tiden er det et stort kaos i mit hoved pga ham men der er pårørende der har det endnu værre end mig, og med tiden bliver det nemmere, det ved jeg. Sådan som jeg har det er desværre alt for normalt. Det er følge sydommen af at have elsket en misbruger.


Sidst Opdateret: 21-02-2021 11:12:48
Copyright © 2002 - 2021 Nathali Eg