Del på Facebook

Hvem Beskytter Os ?

I over 6 år levede jeg sammen med en misbruger. Vi har 3 børn sammen og de 6 år var alt andet end lykkelige. Det har taget mig tid at indrømme men inden han røg ud nåede han at slå mig to gange. Den sidste gang var en ordentlig omgang og var slag efter slag i hovedet så der ikke kom for mange synlige mærker. For at sikre sig jeg ikke kunne undvige borede han neglene ned i min kæbe for at holde mig fast.

Min historie er langt fra den eneste og ligesom andres slutter den desværre ikke bare fordi man går fra misbrugeren. Over 1 million havde vi i gæld med begges navne på. Jeg tog lige over 800K af den gæld og han skulle så bare betale ca. 250K hvilket var hvad han i sin tid tog med ind i forholdet af gammel misbrugsgæld. I ved den der gæld man ikke hører om før brev efter brev kommer ind af brevsprækken og selv der hævdede han at det havde han sørme glemt.

Allerede da vi gik fra hinanden blev banken meddelt om vores fordeling og de lovede endda at få det opdelt rigtigt på papir. Skønt ik? De gjorde det bare ikke.

Min eks gik og brød ind i mit hus, truede mig med knytnæver, råbte og skreg men ingen hjalp mig. End ikke banken som de havde lovet. Han begyndte at køre rundt med børnene beruset og fortalte dem at det bare var fars hostesaft og grønne sodavand.

Han har skræmt mine børn fra vid og sans og jeg har selv dårligt turde lægge mig til at sove men så er det jo godt at vi har politiet. Eller er det ? Jeg græd og jeg rystede da jeg til sidst ikke kunne klare mere og gik ned for at anmelde ham. Loven tilbød mig kun at de ringede og gav ham en advarsel. Seriøst ? Virkelig ?

Jeg har selv betalt et overvågningssystem for at få bare en smule tryghedsfølelse tilbage. Min kæreste har skiftet samtlige låse men holder det min eks fra at ødelægge børnenes og mit liv? Nej for loven har så mange små smuthuller der gør at han kan chikanere mig og sørge for at al min energi går med at bekæmpe hans terror.

Jeg ser kvinder kæmpe samme kamp som mig og ingen af dem kan sige det bliver bedre for loven beskytter os ikke. Min eks truede mig med tvangsauktion fordi jeg fandt en kæreste.

Sidste uge fik jeg brev. Jeg er nu i RKI pga de 250K han skulle betale mens jeg har betalt alle mine afdrag på de over 800K. De har taget udlæg i mit hus fordi banken aldrig opdelte det som lovet.

Hvem beskytter mine børn og jeg ? Hvem beskytter alle de andre familier der har været i kløerne på en misbruger ? kan det være meningen at mine børn skal tvinges på gaden af deres far og at han kan gøre det uden nogen som helst straf ? Skal vi sælge vores ejendele for at betale hans nye motorcykel, campingvogn m.m. ? og det endda alt imens han kan benytte det offentlige system til yderligere chikane.

Andre pårørende ved som jeg at det er lige noget for misbrugeren for der er ingen straf eller grænse for hvor mange gange de kan falsk anmelde en for både det ene og det andet. Det er over 1 ½ år siden min eks røg ud men han chikanerer mig stadig men nu kun med hvad loven tillader dvs feks gennem det offentlige.

Der går ikke en uge imellem hver gang jeg græder og min største frygt er at jeg aldrig vil komme mig helt. Mine børn er gudskelov så små at så længe de bliver holdt væk fra ham skal de nok kommer sig efter hans råben, skrigen og trusler. Inden længe vil de endda forstå hvad deres far gør lige nu og jeg ved de aldrig vil tilgive ham, men vi har kun os selv til at beskytte os.

Er det hvad vi kalder for et velfærdssamfund ? Loven tillader min alkoholiske eks at ødelægge mit liv og hvorfor? Fordi jeg ligesom andre forelskede mig i en misbruger og fordi min kærlighed var så høj strakte jeg mig endnu længere i håb om at hjælpe ham. Hverken jeg eller mine børn har bedt om det her men hvem beskytter os ?

Der er masser af hjælp til misbrugeren hvis en sådan vælger at bryde med sit misbrug selv hjælp til at komme gælden kvit men der er ingen hjælp når det kommer til gæld for de pårørende, og det selvom det ikke er dem der har brugt pengene.


Sidst Opdateret: 21-02-2021 11:12:48
Copyright © 2002 - 2021 Nathali Eg