Del på Facebook

David Harris

Den 28. november 1976 blev politi betjent Robert Wood skudt under en ellers rutinemæssig trafik opgave i Dallas. Politiet var på bar grund og vidste ikke hvor de skulle lede efter gerningsmanden før man hørte om David Harris en 16 år gammel dreng fra Vider, Texas som i skolen havde pralet med at have dræbt en betjent.

David Harris var på daværende tidspunkt allerede varetægtsfængslet for røveri i en købmand så han blev hurtigt afhørt. David nægtede sig skyldig og sagde at det var hans medpassager i bilen som havde skudt betjenten.

14 timer før skyderiet havde David Harris samlet den 28 årige Randall Dale Adams og dennes bror op og de havde sammen kørt rundt, drukket og røget pot. Randall var den medpassager som David gav skylden.

Politiet havde fundet mord våbnet. En pistol som David selv samme dag havde taget fra hans far uden tilladelse. Pistolen fandt de i bilen som endvidere viste sig at være en som DAvid havde stjålet tidligere samme dag i Vider, Texas.

Randall blev arresteret og under afhøring nægtede denne sig også uskyldig. Han forklarede at han på det tidspunkt sov i sin seng efter at have sagt farvel til David ved biografen efter at have set en film.

De havde nu David som i forvejen havde problemer med loven og Randall som aldrig havde været involveret i noget kriminelt. Den døde betjents partner havde givet et svagt signalement af gerningsmanden hvilket bedst passede på David men man valgte at sigte Randall som blev kendt skyldig og ikendt dødsstraf.

I 1980 3 dage før Randall skulle henrettes blev dødsstraffen trukket tilbage og erstattet med livsvarigt fængsel.

I 1985 dræbte David Mark Mays under et røveri i Beaumont, Texas. Selvsamme år blev "The thin blue line" produceret som netop stillede sig kritisk imod anklagerne mod Randall og viste David som den sande morder.

5. december 1985 indrømmer David Harris sin skyld.

1. marts 1989 blev Randall langt om længe kendt uskyldig og en uge senere blev han løsladt. Han sad i alt 13 år fængslet.

30. juni 2004 blev David Harris henrettet for mordet på Mark Mays.


Sidst Opdateret: 21-02-2021 11:12:48
Copyright © 2002 - 2021 Nathali Eg