Del på Facebook

Brud med en misbruger del 5

Årsskiftet 2011/2012 gik min eks og jeg fra hinanden. Han var før mig alkoholiker og stofmisbruger så frygtede at han ville drikke hvis jeg nogensinde gjorde det forbi men det som skete gik langt over min fantasi om hvad der kunne ske.

Han begyndte at se dem som efter min samværsaftale men han ville stadig ikke skrive den under så skrev til ham og mindede ham om det. Alt hvad jeg fik ud af det var at jeg skulle være samarbejdsvillig og tilgive for han havde jo sagt undskyld over hans måde at tackle vores brud på. Nogle ting kan ikke undskyldes. Nogle ting kan ikke gøres om. Jeg fik heller ikke samværsaftalen men han mente fortsat at han havde ret til børnene som der stod i den.

På nettet fandt jeg fra en fiskefestival billeder og videoer hvor han drak. Jeg vidste det egentlig godt men jeg havde sådan håbet at jeg tog fejl og pludselig sad jeg og kiggede på ham med fadøl. Jeg græd en time før jeg fik samlet mig lidt sammen. Jeg var allerede medlem af en pårørende gruppe online og der fik jeg udtrykt hvad jeg følte og snakket med andre som mig selv om hvor hårdt det er når nogle man en gang har elsket ikke længere ser virkeligheden. Jeg ringede derefter til statsforvaltningen + sendte dem en mail med billederne osv.

10 ½ mdr efter vores brud blev jeg tvunget til at tage den beslutning som jeg havde håbet aldrig ville blive nødvendig. Jeg indstillede samværet. Han skulle have dem fra fredag til onsdag pga skoleferie men pludselig søndag sms’er han for at høre hvornår de skal afleveres. Han havde gjort sådan før når han var træt af dem så siger ”de må da gerne komme hjem i dag”. Jeg fik med det samme en sms tilbage ”ok så ses vi senere :) :) :)”.

Virkede som om han var glad for at slippe for dem og tænkte at han jo nok så kom med dem kl. 18 som var normal afleveringstidspunkt for en søndag men jeg tog fejl. Klokken var ikke meget over 17 da det ringede løs på min dør og da jeg hørte børnestemmer skyndte jeg mig at åbne døren. Jeg fik et chok da jeg så ham stå der ikke mindst fordi vi havde aftale om at han ikke måtte nærme sig huset grundet tidligere trusler men også fordi han med det samme begyndte at råbe og skrige. Hans øjne var røde og det var tydeligt at han var påvirket. Han beskyldte mig for at have krævet at få børnene hjem før tid og selvom jeg sagde han jo kunne genlæse sine sms’er så nægtede han for han vidste jo nok bedst.

Børnene var meget tavse og kiggede bare på ham. Jeg smækkede til sidst døren i da han igen begyndte at true mig. Jeg nåede kun lige at låse døren da han først hamrede og så sparkede til den. Lidt efter kørte han tværs over vejen og ind på tanken efter øl alt i mens jeg modtog en sms om at nu skulle han sørge for at jeg kom til at ÆDE AL GÆLDEN.

Børnene faldt mig om halsen og fortalte at de elskede mig. Det var hårdt for selvfølgelig elsker mine børn også deres far men de er stadig så små de ikke helt forstår hvad han laver. Da de begyndte at slappe lidt af og jeg var sikker på at han var væk, satte vi os ud i bilen. Min kæreste satte mig af tæt på politistationen og tog børnene med sig. Det viste sig at stationen havde lukket og jeg derfor ikke kunne melde ham før næste dag. Dagen efter ringede jeg så men fik så her at vide at jeg skulle ned på stationen og før kl. 15 så endnu en gang tog kæresten ungerne mens jeg tog på stationen.

Jeg havde medbragt video på usb fra mit overvågning og side efter side med tidligere trusler. Jeg havde håbet på et tilhold men nej. Hans mor havde jo tidligere lovet at holde ham væk hvis jeg ikke meldte ham og selvom det kun var 2 mdr før så betød det at politiet ikke ville kigge på de trusler før den tid og var det som blev grund til at jeg ikke kunne få et tilhold FØR han gik efter mig igen. Jeg havde det som skulle jeg bryde sammen. Betjenten kiggede ikke en gang på videoen og eneste han ville gøre var at ringe og tage en snak med min eks. Det at han er bus chauffør og alkoholiker ville de ikke kigge på med mindre jeg vidste hvad tid, dag og hvilken bus han kørte for de havde ikke mandskab til at tjekke busser.

Hjemme sendte jeg en ansøgning om at få den fulde forældremyndighed grundet hans uansvarlighed og opførsel overfor børnene. Jeg skrev desuden et brev hvor jeg indstillede samvær og ugyldiggjorde den samværsaftale han ikke havde ville underskrive. Det var hårdt og jeg græd mange tårer før jeg blev færdig. Brevet sendte jeg til min eks og jeg sendte en kopi til statsforvaltningen så de vidste at jeg havde indstillet samværet. Noget de tidligere selv havde sagt jeg kunne gøre hvis det blev så slemt at jeg frygtede for mine børn.

Min kæreste og jeg var endnu ikke flyttet sammen så selvom han prøvede at hjælpe mine tanker andet steds så var der meget alenetid hvor jeg kunne sidde og føle mig som verdens største svin. Ligegyldig hvor sikker jeg var på at jeg gjorde det rette for mine børn så var der hele tiden en smerte over at gøre det. En uforståenhed over at han ikke søger hjælp. Han burde gøre det for deres skyld men hans mor som burde presse på, betaler i stedet hans regninger og lader ham leve i misbruget.

Bruddets varighed: mdr

Næste del: ...


Sidst Opdateret: 21-02-2021 11:12:48
Copyright © 2002 - 2021 Nathali Eg