Del på Facebook

Brud med en misbruger del 4

Årsskiftet 2011/2012 gik min eks og jeg fra hinanden. Han var før mig alkoholiker og stofmisbruger så frygtede at han ville drikke hvis jeg nogensinde gjorde det forbi men det som skete gik langt over min fantasi om hvad der kunne ske.

Siden jeg var 14 år havde jeg aldrig været single mere end 6 mdr så da min eks og jeg gik fra hinanden ønskede jeg at være mig selv i minimum et år. Desuden indrømmer jeg gerne at det med tillid til mænd ikke ser godt ud mere. Tværtimod skal der ikke andet end en flygtig tanke til at jeg kan betvivle mit eget værd. Noget af det sidste min eks sagde inden han røg ud, var at jeg ikke fortjente kærlighed. Selvom jeg ved det ikke er rigtig så er det sådan jeg føler det af og til.

Jeg følte mig meget alene og isoleret i de år vi var sammen så det var kun naturligt at jeg prøvede at gense gamle bekendtskaber inden jeg isolerede mig selv fuldstændig. Jeg vidste jeg var nødt til at kæmpe for at finde mig selv igen og det betød at omgive mig med mennesker der tidligere havde fået mig til at smile.

En af disse gamle bekendtskaber var den første fyr jeg forelskede mig efter mine forældre havde flyttet mig fra den ene ende af landet til den anden i en alder af 7 ½ år. Flytninger og lukninger af skoler gjorde at vi ikke altid har gået de samme steder men når vi gjorde, var typisk en af os bare lidt glad for den anden. Det var nu ikke min grund til at gense ham og må indrømme at det tog mig lidt længere tid at nå til at ønske et forhold end det gjorde for ham.

Allerede efter den første dag med en bil holdende i min indkørsel ringede min eks. Han havde da kørt forbi mit hus et par gange og mente at nu blev han nødt til at spørge hvem jeg havde besøg af. Han ringede flere gange og for hver gang blev han mere og mere ondskabfuld og psykotisk at høre på. Det var svært at fortælle hvem der ringede og hvorfor han blev ved. Min kæreste tog det nu pænt men jeg må indrømme at havde jeg ikke haft kendt ham så godt som jeg gjorde, havde min eks' opførsel uden tvivl skræmt mig fra at starte forholdet op.

Opringningerne fortsatte både når han kunne se bilen men også når den var væk og han så vidste jeg var alene. Det gik fra spørgsmål efter spørgsmål til modbydelige anklager om at jeg både var luder, havde noget at skjule m.m. og værst af alt så sendte han dødstrusler om aftenen når han vidste min kæreste ikke var der.

Den ene aften hvor han sendte sms efter sms med hvordan han ville tæske mig ihjel, brød jeg grændende sammen og desperat som jeg var ringede jeg til hans mor og fortalte at jeg frygtede han var begyndt at drikke. Jeg fortalte om truslerne, hvordan han flere gange havde gået ind i huset, hans psykotiske forestillinger m.m. Hun sagde at hun havde regnet med at han ville falde i og at det ikke var okay det han gjorde i mod mig men hun kunne ikke hjælpe. "Så bliver han bare sur på mig" sagde hun. Jeg stilte en stige foran min dør som han endnu ikke havde villet afleverer nøglen til. Derefter lagde jeg mig ind på drengenes værelse med telefonen ved min side klar til at ringe efter hjælp skulle døren pludselig smække op i stigen.

Efter den aften fik jeg bestilt mig et overvågningssystem og min kæreste kom og skiftede låsene for mig. Det betød dog ikke at min eks gav mig fred. Tværtimod! Pludselig ringede han og undskyldte for så at prøve at overtale mig til at droppe min kæreste. "jeg skyldte ham det" sagde han. Selvklart nægtede jeg og dagen efer stod den på trusler igen.

Han havde haft MEGET LIDT tid til sine børn og derfor tilbød jeg ham en samværsaftale der i det mindste sagde han skulle have dem hver anden weekend + diverse samvær i ferier m.m. Han nægtede at underskrive den. "Han havde ikke en helt weekend af gangen til dem og nu skulle jeg altså være fleksibel og samarbejdsvillig og desuden var det jo kun fordi jeg ville kneppe løs en hel weekend". Han sørgede skam også for at hvis han endelig havde lidt tid var det kun når han vidste jeg havde min ældste + bonus datter hjemme så min kæreste og jeg aldrig kunne blive børnefri bare en time.

Jeg havde på intet tidspunkt modtaget særlig meget i børnebidrag af ham og nu stoppede han fuldstændigt. Grundet hans fortsættelser af trusler og udbrud foran mine børn lovede hans mor mig nu at holde ham væk. Hun sagde at det jo selvfølgelig ikke var rigtigt at han stod og råbte LUDER og KOLDE KÆLLING m.m. foran børnene så nu ville han fremover blive ude ved vejen når han kom så han ikke kom i nærheden fa mig. Prisen var at jeg ikke meldte ham til politiet også sørgede hun for at han kørte efter den samværsaftale han stadig ikke ville underskrive. Han så intet galt i hvad han gjorde. Han truede ligefrem med at kontakte min ældste far for at "finde på nogle historier" om min datter. Jeg viste hende sms'en.

Da jeg noget tid efter nægtede at mine børn skulle tage fri fra SFO og børnehave fordi han pludselig havde 6 timer sagde hans mor at hun godt forstod hvorfor "han tændte af på mig". Jeg blev tosset. Hun vidste han havde slået mig og her sagde hun at det var okay fordi jeg ikke ville lade mine børn tage fri for sølle 6 timer når selv hun vidste at især de har brug for at komme hver dag. Jeg indrømmer gerne at jeg hævede stemmen af hende og hvor glad jeg var for at min kæreste var langt væk med børnene.

Min eks gik amok for ingen skal tale sådan til hans mor. Sjovt for jeg har hans gamle papirer liggende hvor hans tidligere behandlingssted skriver hvordan hans mor svigtede ham som barn og han fortalte mig selv flere gange hvordan han stadig havde en vis afsky til hende pga det.

Jeg skulle nu straffes så først truede han med at melde mig som værende samlevende hvis ikke jeg ville reagere på ham og derefter gjorde han det, netop fordi jeg ignorede ham. Han vidste jeg ikke boede sammen med min kæreste men jeg skulle rammes på alle måder. Jeg fik intet børnebidrag, han ville tvinge mig til at btale alt vores samlet gæld ALENE + nu risikerede jeg at miste min enlige tilskud.

Jeg må indrømme at jeg har grædt meget især fordi jeg har måtte indse at den mand jeg elskede aldrig har eksisteret. Den mand jeg i sin tid mødte var ædru og dejlig men han har kun været ædru i en meget lille del af hans liv. Alle fælles bekendte har jeg måtte klippe stille og roligt ud af mit liv for han fylder dem med løgne om mig for at isolere mig og jeg orker ikke at fortælle min historie om og om igen. Desuden så tror folk jo at næsten alle eks'er sviner hinanden til at de helt glemmer sådan nogle som mig som virkelig har gjort alt men stadig er den der bliver straffet.

Kommunen fortalte mig at de skulle starte en undersøgelse hver gang han kunne finde på at anklage mig som værende samlevende og det eneste jeg kunne gøre var at melde ham for falsk anklage men at der typisk ikke kom andet end en advarsel ud af det. Jeg nåede ikke at få et brev om at sagen blev afsluttet for min kæreste og jeg snakkede nok den første måned af hvor det stod på for så at finde en dato hvor vi ville flytte sammen så jeg kunne undgå flere falske anmeldser. Datoen vi var valgte var flere måneder fremme men havde det ikke været for min eks så havde jeg nok ventet endnu længere.

Bruddets varighed: 8 ½ mdr

Næste del: Indstilling af samvær ...


Sidst Opdateret: 21-02-2021 11:12:48
Copyright © 2002 - 2021 Nathali Eg