Del på Facebook

Brud med en misbruger del 3

Årsskiftet 2011/2012 gik min eks og jeg fra hinanden. Han var før mig alkoholiker og stofmisbruger så frygtede at han ville drikke hvis jeg nogensinde gjorde det forbi men det som skete gik langt over min fantasi om hvad der kunne ske.

Et par uger før jeg fyldte år bad jeg min eks om han kunne tage dem lørdag - mandag (jeg fyldte år en fredag) så jeg kunne tage op til min fætter og besøge ham og hans familie. Han sagde ja eftersom han så ville besøge sin familie. 5 dage før stillede han sig så på bagben og ville nu kun tage dem hvis han kunne få dem på min fødselsdag. Jeg sagde nej men det krævede timer før han gik med til at holde på vores oprindelige aftale.

Alt i mens alt det her havde stået på, havde jeg måtte tage til øjenlæge, diverse undersøgelser + 2 gang EKKO med den mindste efter vi var kommet hjem fra sygehuset. Hans far havde ikke tid og det selvom han vidste at jeg måtte drøne land og rige rundt i toget for at komme til alle de forskellige undersøgelser. Der ud over skulle min ældste konfirmeres i april så en masse skulle planlægges.

Jeg håbede stadig at der kunne blive tale om et ordentlig venskab og mulighed for at omgås hinanden uden alt for meget pjat så børnene kunne have både deres far og mor selvom det ikke var på fuld tid. Det sammenlagt med at hans familie alligevel ville være en del af de andres fremtid gjorde at jeg følte jeg var nødt til at invitere både ham og hans familie.

Min datter og jeg hyggede med planlægningen men om aftenen var det svært at glæde sig. Min eks ringede konstant sur over både det ene og det andet. Så var det for dårligt han ikke måtte hjælpe med planlægning så mad. Luset af mig at han ikke kunne sidde foran på familiebænken ved mig i kirken og utilgiveligt at han ikke måtte sidde hos mig for enden af bordet sammen med hende. Intet hjalp det at forklare at INGEN kunne overtage hendes fars plads og han skulle slet ikke prøve på en dag der betød noget for hende og da end ikke når vi ikke var sammen mere.

Jeg fik trusler om tæsk, død og at han ville sørge for at holde gæsterne væk så dagen blev ødelagt. I hans hoved ville det jo ødelægge det for mig. Han kunne slet ikke se at det var hende han var i gang med at ødelægge alt for.

Et par dage før havde han en ny drøm som overbeviste ham om at jeg havde en kæreste som jeg holdte skjult for ham. Han nægtede at tro andet og jeg opgav og sagde han kunne tro hvad han ville. Det gjorde ham selvklart kun mere sur.

På min datters konfirmationsdag dukkede han ikke op i kirken men rendte til gengæld rundt i mit hus og garage i mens viste det sig da vi kom tilbage. Ikke nok med det men så havde han også medbragt øl. Hand begrundelse var at han var sikker på at jeg ikke havde købt noget. Han havde ret. Der var intet øl men samtlige gæster var fra vores tid vant til at alkohol ikke hørte sig til i nærheden af ham pga hans tidligere misbrug. Eneste alkohol der var, var en lille flaske som min datter og jeg delte da vi hver især holdte vores taler.

Han var ubemærket af vores ubehag og trak mig til side for han mente han skulle fortælle mig hvor godt jeg så ud. Derefter tømte han den ene light øl efter den anden mens han førte sig frem indtil han forlod selsskabet på sin motorcykel.

Dagen efter skulle den mindste til sit sidste og 3. EKKO og min datter havde valgt at ville med os for hun ønskede at bruge sin blå mandag sammen med mig. Min eks lod os ikke nyde det. Nu skulle han pludselig køre os til Næstved og jeg kunne ikke så godt sige nej da han jo var far til ham. Jeg troede han ønskede at være med til undersøgelsen men NEJ. Tage ham med tilbage bagefter så min datter og jeg kunne få et par timer alene som han havde sagt han ville gjorde han heller ikke. Alt hvad han gjorde var at køre for at køre tilbage. Virker bare som en undskyldning for at se om jeg skulle mødes med nogen. Han havde jo tidligere fortalt at jeg sikkert kunne finde på at bruge min datter som dække.

Bruddets varighed: 4 mdr

Næste del: Singlelivet slutter ...


Sidst Opdateret: 21-02-2021 11:12:48
Copyright © 2002 - 2021 Nathali Eg