Del på Facebook

Brud med en misbruger del 2

Årsskiftet 2011/2012 gik min eks og jeg fra hinanden. Han var før mig alkoholiker og stofmisbruger så frygtede at han ville drikke hvis jeg nogensinde gjorde det forbi men det som skete gik langt over min fantasi om hvad der kunne ske.

Mens jeg var sammen med min eks måtte jeg igennem tre aborter og det selvom jeg altid har været modstander af det. Det gør stadig ondt at tænke på og var min største grund til at blive indstillet til sterilisation selvom jeg nu var single. Jeg bad selvfølgelig min eks om han kunne hente ungerne så de fik et par timer med ham. Det betød at jeg jo måtte sige hvad jeg skulle hvilket igen hurtigt i hans hoved blev forvandlet til at jeg kun blev steriliseret fordi jeg skulle ud og kneppe løs.

Mit "held" gjorde så at de begik en fejl under sterilisationen og fik brændt et hul på min tarm hvilket sikrede mig en ekstra operation om aftenen og en nat indlagt. Min eks var derfor tvunget til at holde dem natten over men han fik så igen sin mor til at komme og tage dem noget af tiden.

Dagen efter kom jeg hjem og fik mine unger tilbage. Min eks var stadig sur over at jeg havde tilladt mig at blive steriliseret og i dagene efter fik jeg flere opringninger hvor han lige skulle høre om jeg var i gang med at lave frække aftaler. Hans humør skiftede på et splitsekund. Jeg var både det bedste der nogensinde var hændt ham og den koldeste luder der havde betrådt jorden.

Et øjeblik troede jeg at det var ved at blive bedre. Han vidste jeg gerne ville flytte tilbage til Sjælland for det havde han jo altid nægtede da vi var sammen. Pludselig sagde han at jeg bare skulle gøre huset klar og så ville han skrive under så det kunne sælges. Han sagde han selv ønskede at flyttede tættere på sin egen familie så var jo perfekt. Det viste sig at være løgn. Han har på intet tidspunkt villet lade mig flytte væk og tværtimod gjort alt for at sabotere en hver chance for det.

Den mindste ting gav ham grund til at udspørge mig om så det bare var fordi han havde set en fremmed fyr nede i byen som han mente havde kigget på ham som om han ville sige "HA jeg ordner din eks kone". Vidste han at jeg var hos en veninde så ringede han for at spørge om jeg nu var blevet lesbisk. Hjulspor i min indkørsel var årtidets største bevis for at en eller anden helt sikkert knaldede mig. Hans opringninger var efterhånden blevet til daglige 6 timers nedkimen når ungerne var ude af huset.

Jeg græd rigtig meget, forstod slet ikke hvorfor han kun blev værre nu længere vi havde været fra hinanden. Jeg gjorde mit bedste. Det eneste jeg kunne gøre for mine børns skyld. Jeg snakkede og snakkede med ham. Jeg sørgede for at han kunne spise med et par gange så han havde kontakt med sine børn. Sidstnævnte fortrød jeg.

Den ene dag han havde hentet børnene ringede han efter kun 10 minutter. Han havde brugt tiden på at udspørge ungerne og min datter havde fortalt at en mand havde givet mig et kys på kinden. De få timer de var hos deres far brugte han på at tale med mig i telefonen alt i mens han af og til råbte af dem. Jeg prøvede at forklare ham at havde fyren været en kæreste eller lignende havde han nok ikke givet mig et kindkys og slet ikke foran børnene. Intet hjalp og jeg var tvunget til at lade ham spise med om aftenen for at berolige ham for mine børns skyld.

Selv da ungerne blev lagt i seng blev han. Vi snakkede men han flyttede sig hele tiden tættere og tættere på mig. Han begyndte at tage mig på brysterne og det selvom jeg blev ved med at prøve at fjerne hans hånd. Det tog noget tid før han fattede alvoren og hans undskyldning var at han troede jeg gerne ville. Han tog af sted kort efter og jeg gik ud under bruseren hvor jeg brød grædende sammen. En uges tid senere sagde jeg til ham at jeg havde haft uforpligtende sex med en gammel skolekammerat. Jeg håbede på at det ville få ham til at holde fingrene fra mig en anden gang.

Jeg er ikke fejlfri og har aldrig været det. Min fejl da jeg var sammen med ham var at være utro i håb om at han selv gik. Værende single gjorde jeg den fejl at genoptage mit venskab med fyren jeg havde været utro med. Stor fejl både fordi jeg havde været utro med ham men også fordi det var den fyr min eks mente jeg skulle have haft en trekant med da vi var sammen.

Jeg kan ikke rigtig forklare mit venskab til ham andet end at han forstod mig og vidste jeg havde ondt. Han tænke ikke over om det han sagde til mig ville støde mig. Han sagde tingene som de var og det havde jeg brug for. Hvor alle andre sagde jeg bare skulle være sammen med et par tilfældige så vidste han at jeg havde brug for at genfinde mig selv og at jeg kun ville få det værre af tilfældig sex med fremmede.

Han gav mig navn og nummer til en psykolog og selvom jeg var overbevist om at det ikke ville hjælpe, så var han lige på det tidspunkt den eneste jeg virkelig lyttede til. Han lovede mig at tage med første gang og eftersom min eks stadig holdte øje med mig, vidste jeg at der var en risiko for at han ville opdage at jeg så ham taget byens størrelse i betragtning. Derfor valgte jeg at være ærlig og fortælle min eks at jeg talte med ham og at han prøvede at hjælpe mig så jeg kunne blive okay igen. Min eks blev rasende.

Pludselig stod han i mit hus. Han råbte og skreg af mig mens han trængte mig længere og længere op i en krog. Jeg græd og med bankende hjerte blev jeg ved med at bede ham om at gå. Det hjalp intet og jeg råbte det så om og om igen velvidende at min nabo ville kunne høre det. Han gik ikke og ingen kom mig til undsætning. Han sparkede og slog med knyttede næve først til højre også til ventre for mig.

Min stemme forsvandt fuldstændig og jeg sank sammen på gulvet. Det var som kunne jeg ikke trække vejret, jeg havde ingen kræfter tilbage og min krop ville ikke holde op med at ryste. Der gik en halv time før han endelig forlod huset og så snart jeg havde fået lidt kræfter tilbage skyndte jeg mig ud på badeværelset og låste døren. Der havde han i det mindste ikke nøgle til.

Jeg ville ønske jeg kunne beskrive mine følelser men sandheden er at jeg selv nu får tårer i øjnene når jeg tænke på alle de ting han har gjort mig og mit hjerte føles som står der en med hånden om det og klemmer det. Episoden her er ikke et enkelt stående tilfælde. Han har flere gange bare tiltvunget sig adgang til mit hus. Jeg elskede ham så utrolig højt i sin tid men han behandlede mig så dårligt jeg endte med nærmest at bryde sammen og da han fik chancen for at gøre det godt igen blev han kun værre. Han tror han kan styre mig med frygt.

Mit venskab med fyren gik i sig selv igen. Svært at være venner med nogen når man skal høre i detaljer om de grusomme ting ens eks vil gøre ved både mig og fyren. Virkelig psykotiske og blodige detaljer.

Jeg gik dog til psykologen som han bad mig om. Var der i alt 2 gange. Det hjalp mig ikke. Hun sad og undrede sig over hvor jeg fik min styrke fra til at være kommet hel igennem forholdet og stadig fungerede i hverdagen. Hun kaldte min eks for sindssyg og udbrød flere gange "åh gud". Det bedste ved besøgene var at hun sagde at hun mente jeg var godt på vej til at få det bedre med de ting jeg selv gjorde.

Min eks fortsatte sin psykotiske udspørgen og blev ved med at tro at jeg havde noget kørende med ALLE mænd i byen. Jeg bad ham søge hjælp, prøvede at forklare ham at børnene havde brug for deres far og det betød at han var nødt til at give slip. Han nægtede for han var jo den sidste der havde brug for hjælp og det selvom han indrømmede at have drukket en flaske sprut mens han var i Norge for at fiske. Ingen grund til behandling dog for det havde jo været min skyld for jeg havde jo nok haft en kø af mænd foran min dør da han var væk fra byen.

Bruddets varighed: 3 ½ mdr

Næste del: Ødelæg det dog for mig ...


Sidst Opdateret: 21-02-2021 11:12:48
Copyright © 2002 - 2021 Nathali Eg