Del på Facebook

Brud med en misbruger del 1

Årsskiftet 2011/2012 gik min eks og jeg fra hinanden. Han var før mig alkoholiker og stofmisbruger så frygtede at han ville drikke hvis jeg nogensinde gjorde det forbi men det som skete gik langt over min fantasi om hvad der kunne ske.

Aftalen da han flyttede ud var at han tog to lån der tilsammen var lige under 250.000 kr hvilket var den gæld han tog med ind i forholdet uden at fortælle det først. Min su gæld var forhøjet med 120.000 kr da jeg mistede min garanti til lærer seminariet fordi han ikke ville flytte og jeg ikke både kunne nå frem og tilbage + tage mig af tvillingerne som var kun omkring 1 år der, men selvklart egen gæld. Derud over tog jeg huset og derved en gæld på over 800.000 kr. Alt på nær su gæld havde begge vores navne på og det ene lån var der endda sat 25.400 kr ekstra ind på. Disse lod jeg stå mod at han så lovede at betale det ud med sin efterløn så jeg ikke skulle hænge på hans gamle gæld.

Ud over det fik han alt af værdi. 5 både, 5 joller og bilen, og det selvom jeg havde måtte sælge flere af mine ting der i blandt min kæmpe dvd samling da vi næsten mistede huset tilbage i 2008 Det betød ikke så meget lige der. Han skulle have en ordentlig start så han ikke begyndte at drikke igen. Det var i hvert fald ideen i at lade det dele på den måde. Han valgte så selv efterfølgende at snuppe ALT værktøj som vi ellers havde aftalt skulle deles lige over.

Jeg var på mange måder lettet da han endelig flyttede ud, men samtidig håbede jeg stadig et sted at han virkelig ville bruge tiden på at vise mig at han var klar til at sætte sin familie først og rent faktisk være hos os. Efter to dage fandt jeg ud af at han var på datingsider. Jeg blev overvældet af en følelse af at være absolut intet værd. Han var jo allerede godt i færd med at erstatte mig så kort efter.

Først nægtede han selvfølgelig pure de første 25 gange hvorefter han begrundede det med at han jo ikke kunne sidde alene. Han brugte bare de datingsider til at finde nogle at tale med. Ja da !!! Det var så her jeg fortalte ham at der aldrig ville blive tale om at han kunne flytte tilbage efter det år som vi ellers havde snakket om. Han tog det ikke så pænt. Råbte op og nu var jeg pludselig en kold kælling.

En uge senere skulle han op til sin famiile. Jeg havde sagt han kunne tage børnene med så vi alle fik lært/vænnet os til at vi ikke var sammen mere. Han prøvede at overtale mig til at tage med men jeg holdte på mit og lovede at vi senere sagtens kunne gøre sådanne ting sammen men først når alt var på plads. Han valgte kun at tage tvillingerne med. Meddelte mig at den mindste skulle blive hos mig så han havde en garanti for at jeg ikke udnyttede tiden til at være sammen med en anden. Den mindste og jeg brugte tiden på at male så vi kunne se vi var ved at starte forfra.

Efter omkring 2 uger hver for sig løb der pludselig lidt letgulligt væske ud af mit ene næsebor. Væsken var lige så tynd som vand og må indrømme det skræmte mig men da det hurtigt holdte op igen satte jeg bare lidt ned. En time senere kom der noget mere og jeg ringede til vagtlægen. Det var holdt op da jeg kom derned men han kunne se på både i min næse og på papiret jeg stadig holdte i min hånd. Han begyndte at spørge om jeg indenfor det sidste ½ år havde været udsat for enten hårde slag i hovedet eller været indvolveret i et biluheld. Jeg svarede nej for jeg ønskede ikke at stemple min eks som voldlig. Lægen ringen til neurotisk i Næstved og spurgte dem til råds. Jeg fik lov til at tage hjem uden videre undersøgelse men fik at vide at kom det igen skulle jeg komme igen og hvis væsken blev klar skulle jeg til neurotisk afdeling.

Intet var som jeg havde håbet på. De fleste dage kimede han mig ned i flere timer mens mine børn var i SFO, børnehave og skole. Af og til var det for at fortælle at han elskede mig og savnede os men størstedelen af tiden var det for at udspørge mig. Var manden han havde set i rundkørslen på vej til mig? Hvor mange var blevet glade for at jeg var single? OSV OSV OSV. Det var som var der ingen ende på hans spøgsmål om hvor vidt jeg var i gang med at komme videre med mit liv.

Vi havde end ikke været fra hinanden i en måned da de to mindste fik skarlagensfeber. Efter et par dage på medicin fik tøsen det bedre mens min lille dreng kun fik det værre og pludselig ikke kunne gå på sine ben. Min eks blev selvklart informeret både da jeg tog til læge men også da denne sendte os videre til sygehuset. Han blev indlagt og min eks blev nødt til at tage tvillingerne. Det var da fredag. Søndag fik vi sidst på dagen lov til at tage hjem på orlov. Hans medicin var blevet udskiftet og de håbede det ville gøre tricket men havde forberedt mig på at de havde mistanke om at han havde en sygdom udover skarlagensfeberen men at han ikke havde alle symptomer.

Jeg fik de andre unger hjem igen og fortalte samtidig min eks at vi skulle tilbage til sygehuset tirsdag og at der var risiko for at knægten blev indlagt igen. Tirsdag morgen vågnede jeg så op til en sms om at jeg var en kold kælling. Jeg forstod intet, prøvede et par gange at ringe uden at kunne komme igennem. Tvillingerne kom af sted og den mindste og jeg tog mod sygehuset. Han kunne stadig ikke gå og hans øjne var ildrøde og feberen i højeste gear.

Efter undersøgelse var lægerne stadig ikke nærmere en ordentlig diagnose men de bestemte sig for at behandle ham for Kawasaki som de mente han kunne lide af men bare ikke havde alle symptomer på. Behandlingen var et 10-timers langt drop og indlæggelse var selvklart nødvendigt. Gang på gang prøvede jeg at ringe til min eks så han kunne tage sig af tvillingerne. Intet. Så ringede jeg til hans arbejde og lagde besked om at han skulle ringe til sin eks kone. Intet. To timer senere ringede jeg igen til arbejdet og fik endelig beskeden: "Han har fri, han skulle ud at fiske". Hans telefon var stadig slukket så jeg måtte finde pasning ved at ringe til mine forældre og derefter få min ældste datter til at hente tvillingerne da hun ellers var den eneste børnehaven kendte.

Først om aftenen hørte jeg fra ham. Min søn var der lagt i drop og blev gang på gang vækket for at blive undersøgt da medicinen kunne give hjerteflimmer m.m. Min eks forklarede hans sms med at han havde drømt jeg havde en fyr nær KBH og da jeg havde fået en ny fyr på min venneliste på Face måtte det jo være ham ... Fyren er min fætter og seriøst hvad er det med at svine mig til pga en drøm. Dårlig samvittighed over at have taget ud på havet hele dagen når han vidste hans søn nok skulle indlægges havde han heller ikke. Men igen selv da vi var sammen mente han heller ikke der var grund til at han hjalp til eller støttede børnene og jeg.

Min søn var fantastisk og efter det 10 timers lange drop begyndte det endelig at vende. Torsdag kunne vi tage hjem og der var han begyndt at kunne gå lidt igen. Hans far havde ikke besøgt ham mens vi var indlagt hverken første eller anden gang. Eftersom han fik det bedre af medicinen var lægerne nu overbevist om at han havde haft Kawasaki (beskriver sygdommen på en anden side senere) hvilket betød at der var risiko for at hans hjerte og øjne havde taget skade. Ergo en masse nye undersøgelser ventede rundt om hjørnet.

Den første måned som single var næsten gået da vi kom hjem og i den tid havde han beskyldt mig for alverdens ting og sågar prøvet at rage på mig et par gange når han havde været forbi. Jeg følte mig beskidt hver gang han prøvede. Naivt håbede jeg stadig at det hele nok blev bedre når han fik vænnet sig til at være single. Jeg troede virkelig at vi kunne være så fælles om børnene som muligt og snakke sammen som venner.

Bruddets varighed: 1 mdr

Næste del: Søg dog hjælp ...


Sidst Opdateret: 21-02-2021 11:12:48
Copyright © 2002 - 2021 Nathali Eg