Del på Facebook

Vølund

En dag mødte Vølund sammen med hans brødre Slagfinn og Egil tre Valkyrier som de voldtog. Efter at have voldtaget dem holdte de dem hos sig i ni år ved at gemme deres svanehammere. Valkyrierne som hed Alrun, Svanhvid og Alvid fandt dem dog tilsidst og flygtede. Inden flugten havde Alvid givet Vølund sin ring og han tog det som et tegn på at hun ville komme tilbage som hans brud senere.

Vølund lavede 700 eksemplarer af ringen og satte dem i et bundt med den originale. En dag opdagede han at der manglede en og troede at det var Alvid der havde taget den fordi hun nu kom tilbage.

Samme nat hvor han sov kom Nidud til ham. Nidud var den som havde taget ringen og givet den til sin datter Bødvild. Nu overfaldte han Vølund, tog alt hvad han ejede og skar hans haser over så han ikke kunne flygte. Derefter blev han anbragt på en ø hvor Nidud tvang ham til at lave våben og smykker til ham.

Vølund tænkte meget over hvordan han skulle komme hen til sin elskede og lavede derfor nogle vinger så han kunne flyve men inden han tog helt afsted ville han gerne have hævn.

En dag kom Nidud så til ham for at få ordnet et magisk sværd, som var en af de ting han havde stjålet fra Vølund. Vølund som jo var en dygtig smed lavede istedet en kopi af sværdet men uden magi. Han fik så lokket Nidud's to sønner ind til sig og slog dem ihjel. Af deres hjerneskaller lavede han to drikkeskåle og af deres øjne og tænder lavede han ornamenter. Skålene gav han til Nidud og dennes dronning som ikke anede uråd.

Vølund manglede dog stadig at få sin ring tilbage og ved brug af sine vinger tog han derfor hen og voldtog Bødvild. Ringen tog Vølund fra hendes finger. Efter voldtægten tog han atter sine vinger på og fløj henover Nidud's bolig hvor han bekendtgjorde sin hævn.

Nidud blev rasende og hentede Egil som var blevet gjort træl og bad ham skyde Vølund ned. Vølund havde bedt Egil sigte efter en sæk med Nidud's sønner blod som han holdte tæt til sig og Nidud anede derfor ikke uråd da han så blodet strømme ned.
Vølund flygtede til Valhal hvor han fik sin Alvid og blev smed igen.

Sidst Opdateret: 11-02-2018 10:38:39
Copyright © 2002 - 2018 Nathali Eg