Del på Facebook

Tvillinger

Der findes to slags tvillinger. Enægget tvillinger som alle kan få eller tve-ægget tvillinger som er genetisk/arveligt bestemt.

Enægget tvillinger er altid enten kun drenge eller kun piger og er bestemt af om kvindens æg deler sig tidligt i graviditeten.

Tve-ægget har samme kombinationer som enægget men muligheden ligger også for at man får en af hver. Altså en dreng og en pige. For at få tve-ægget tvillinger skal man have arvet et gen fra enten sin moder eller fader som gør at man på et tidspunkt i livet vil begynde at producerer/løsne flere æg ved ægløsning.

Selvom nogle enægget tvillinger ligner hinanden meget af udseende er det absolut ikke reglen. Faktisk kan de være lige så forskellige som tve-ægget så medmindre man ved det kan det være svært at sige om tvillinger er det ene eller andet hvis de er samme køn.

Selvom mænd kan bære rundt på gennet som an give tve-ægget tvillinger kan de selvsagt ikke producere æg og kan derfor kun videregive det til sine børn og har derfor ikke noget at gøre med om hvor vidt kvinden får et sæt tvillinger.

Det samme gælder næsten for enægget tvillinger. Hvorvidt ægget deler sig har intet med faderen at gøre. Dog har det heller ikke så meget med kvinden at gøre men er mere et af naturens luner.

Selv har jeg tve-ægget tvillinger. Et gen jeg både har fra min fader og moder. Mine er en dreng og en pige så selvom jeg ikke havde vidst det havde der ikke været tvivl om at de er tve-ægget. Og alligevel kan jeg af og til blive spurgt om de er enægget, Hmm.

Tvillingerne er ikke mine første børn men det "sjove" ved tve-ægget er at selvom man har gennet er det ikke altid det træder i kraft før man når 25-30 års alderen. Noget der forklarer hvorfor min moder ikke selv har tvillinger selvom hun har gennet. Jeg har godt nok 3 søskende men vi er alle født før min moder fyldte 25 år.

Der er dog andet end alderen der taler for om kroppen "er klar" til at begynde at producerer flere æg. Højde og vægt har også noget at sige her.

Jeg fik mit første barn da jeg var 17 år og tvillinger da jeg var 26 år. Hverken min højde eller vægt taler for at jeg skulle have fået tvillinger men når man har gennet fra begge forældre og er nået 25 år ved graviditetens start så... :-)


Sidst Opdateret: 10-04-2019 19:19:26
Copyright © 2002 - 2019 Nathali Eg