Del på Facebook

Gravid efter Sterilisation???

Mange kvinder vælger hvert eneste år at blive steriliseret for at ungdå graviditet. Det lyder jo også dejligt. Ingen prævention at tænke på, så ingen bekymringer.

Så nemt er det desværre bare ikke!

Der er to måder at blive steriliseret på. Den ene metoder betyder at der sættes en klemme på hver æggeleder i tilfælde af at man senere gerne vil have børn.

Disse klemmer er dog ikke så pålidelige. Klemmen kan rykke sig så der lige bliver passage til at et æg kan komme forbi. Og så OOPS:

Den anden metode er at få brændt æggelederne over hvis man er sikker på at man aldrig vil have flere børn. Ingen klemme der kan rykke sig så burde jo være sikker men...

Dog viser en undersøgelse at 25 ud af 5.000 kvinder bliver gravide indenfor de første 12 mdr efter at have fået brændt æggelederne over. Igen et kæmpe OOPS.

Ifølge nogle læger skulle en hormonspiral derfor være et meget sikre valg men selvfølgelig er det jo heller ikke 100% sikkert.

Der er stor forskel på kvinder. Nogle er generelt UTROLIG frugtbare og her kan det være en rigtig god ide at bruge anden prævention efter en sterilisation også evt. få scannet æggelederne efter mindst et år for at se om der er sket forandringer.


Sidst Opdateret: 11-02-2018 10:38:39
Copyright © 2002 - 2018 Nathali Eg