Del på Facebook

Seawise University, Hong Kong

Skibet her var et af de mest omtalte skibe i det 20. århundrede og det største passagerskib nogensinde.

Oprindelig hed skibet Queen Elisabeth hvilket det bar det meste af sit liv. Det løb af stabelen lige før 2. verdenskrig brød ud og brugte derfor en stor del af tiden på at transportere soldater i årene 1940-1946

Efter krigen blev skiet så udstyret til sit oprindelige formål nemlig transatlantisk passager transport mellem England og New York.

Efterhånden som flyindustrien tog til tabte de store linere markedsandele og skibet blev derfor solgt til USA. Det var her meningen at den skulle stå som turistattraktion men det skete aldrig.

I 1970 solgte USA skibet til C.Y. Tung som omdøbte skibet til Seawise og bragte det til Hong Kong. Her blev det så indrettet til et omsejlende universitet.

Den 9. januar 1972 blev det dog offer for sabotage hvilke forårsagede at flere brande udbrød. Branden bredte sig til 5 af 11 dæk hvorefter olietanken eksploderede.

For brandvæsnet var det en umulig opgave at slukke branden og inden længe begyndte skibet da også at krænge. Den 10. januar blev branden endelig slukket men forsent. Skibet rullede om på siden og sank på 12m vand.

Seawise blev ophugget i 1974

Sidst Opdateret: 11-02-2018 10:38:39
Copyright © 2002 - 2018 Nathali Eg