Del på Facebook

Spar Bank Renter

Banken er langt fra det dyreste sted at låne penge, men det betyder ikke at man ikke kan spare lidt hvert år og evt. forkorte lånets løbetid.

En måde er at undersøge om en anden bank kan tilbyde lånet til en lavere rente. Er det muligt får man på skrift og kontakter så sin egen bank. Denne vil typisk være villig til at diskutere en rente nedsættelse da det jo ellers kan betyde at de helt mister dig som kunde. selvfølgelig er det en forudsætning at den andens bank rente tilbud virkelig vil betyde en ændring da din bank jo godt er klar over at der kommer omkostninger til ved oprettelse af et lån.

Skulle man være så heldig at få nedsat sin rente er det en god ide at beholde den ydelse man allerede betaler da det vil nedsætte lånets løbetid.

En anden god måde er at få lavet sit realkreditlån (hvis man har et) om så man f.eks. kun betaler rente i et par år. Dette vil frigøre lidt penge som kan sættes ind på bank lånet som helt sikkert er meget dyrere i rente. Igen vil løbetiden blive nedsat.

Skulle man endvidere have lidt ekstra penge hver måned kan disse sættes ind på lånet som en ekstra ordinær ydelse. Dette vil spare rente og eftersom der er tale om en ekstra ordinær ydelse kan de hæves igen hvis der skulle ske noget uforudset.

Dvs har du en opsparing hvor du får 2% i rente men et lån på 10% vil du få mere ud af at have pengene på dit lån Et hurtigt eksempel kunne være bare små 1000 kr i et år.

Opsparing Lån Vores Resultat
1000 kr 20 kr 100 kr 80 kr

Kort sagt ved at udregne konstant i et år har vi på en opsparing tjent 20 kr i rente mens vi ved at sætte dem på lånet ville have sparet 100 kr i rente dvs en forskel på 80 kr.

Efter det første år vil vi selvfølgelig få rente af 1020 kr på opsparing men på lånet vil vi også spare mere for hvert eneste år.

Alle ekstra indbetaling eller rente nedsættelser vil forkorte lånets løbetid hvilket hurtigt kan betyde at et lån der egentlig skulle løbe 10 år vil være færdig betalt efter 5 år.

Selvsagt betyder det at ikke nok med at man har sparet penge så får man også hurtigere et større rådighedsbeløb.


Sidst Opdateret: 10-04-2019 19:19:26
Copyright © 2002 - 2019 Nathali Eg