Del på Facebook

Nordiske Gudinder

Freja: Denne har fået sin egen side.
Link: Freja

Frigg: Denne har fået sin egen side.
Link: Frigg

Gefion: Denne har fået sin egen side.
Link: Gefion

Idun: Denne har fået sin egen side.
Link: Idun

Lofn: Smuk gudinde og terne som sammen med Frigg fungerede som en af Asynjerne. Ifølge Snorres Edda var hun mild og trøstende. Som Asynje var det også hendes opgave at bane vejen for ægte kærlighed hvis feks ægteskab blev et par nægtet.

Nat: Denne har fået sin egen side.
Link: Nat

Nornerne: Disse har fået deres egen side.
Link: Nornerne

Ran: Ran er den nordiske havgudinde og herskerinde over et dødsrige beliggende på bunden af havet. Hun er gudinden for de døde der ikke kommer til hverken Valhal eller Hel. Med et net indfanger hun dem som drukner og bringer dem til hendes slot der ligesom dødsriget er beliggende i havet.

Sammen med hendes mand Ægir har hun ni døtre; Ægirsdøtrene. I poesien er disse døtre en personifikation på havets bølger.

Rind: Denne har fået sin egen side.
Link: Rind

Saga: Dette var en Asynje og menes at have været en af Odin's elskerinder. Det kunne tænkes at hun er identisk med Frigg. Odin og Saga nød dagligt en kop Mjød i hendes bolig Søkkvabek.

Sif: Denne har fået sin egen side.
Link: Sif

Sigyn: Denne har fået sin egen side.
Link: Sigyn

Skadi: Info findes under Jætter.
Link: Skadi

Skuld: Denne har fået sin egen side.
Link: Skuld

Syn: Dette var den asynje som vogtede indgangen til Frigg's hal. Alle uvelkomne blev afvist og var man først afvist var man det altid. Desuden var hun gudinde for retssager blandt de dødelige.

Vår: Vår var gudinde for forelskelse og i nogle fortællinger blev folk viet i hendes navn. Hun var en meget vis og videbegærlig asynje. Intet kunne holdes skjult for hende. Vår holdte meget af dem som holdt ord og belønnede derfor disse mens dem der ikke holdte ord blev straffet.


Sidst Opdateret: 21-02-2021 11:12:48
Copyright © 2002 - 2021 Nathali Eg