Del på Facebook

Migræne

Utrolig mange mennesker verden over lider af migræne. Typisk er det mest udbredt blandt kvinder men mænd kan også få det.

Migræne viser sig ved smerter i hovedet men altid kun den ene side. Smerterne er værre end ved en almindelig hovedpine og Panodil m.m. hjælper derfor ikke. derud over er det meget almindeligt at man blive lyssky. Sol eller skarpt lys er simpelthen "dræbende" for en med migræne.

Jeg var 14 år første gang jeg fik migræne. Absolut ikke et lyspunkt i livet men noget jeg var nødt til at leve med. Senere da jeg var blevet voksen fik jeg endelig en recept på migrænepiller.

Skønt da de virkelig hjælper med smerten og selvom der findes dyre mærker, er der også mærker der kan betales og med nøjagtig samme virkning som de dyre.

En stor bivirkning er imidlertidig at man kan blive ret så døsig af dem. Normalt ikke det største problem men for mig var det.

Med en masse børn i huset er det jo ikke ideelt at lægge sig midt på dagen.

Min daværende læge fandt dog på råd. Jeg fik en ny recept. Denne gang på Beta blokker som skulle forebygge migræne. Fedt nok tænkte jeg indtil jeg havde hentet piller og læst bivirkningerne.

Jeg har aldrig været glad for at tage piller og med bivirkninger der mest af alt lød som om jeg ligeså godt kunne falde død om, bestemte jeg mig for at glemme alt om lægens råd.

Det vil sige at jeg begyndte at prøve mig frem efter at have læst at migræne kunne have noget at gøre med de ting vi indtager.

Ingen overraskelse, rygning er ikke godt da det udvider blodkarene og derved øger risikoen for migræne eller fremskynder den, når man har et migræneanfald.

Kaffe, derimod viste sig at være rigtig godt for mig. Koffeinen hjælper med at trække blodkarene sammen hvilket gør at jeg kan stoppe migrænen før den går rigtig i gang.

Lakrids skal jeg så helst holde mig fra. Selvom jeg jo synes det smager godt :-) så fremmer det for mit tilfælde migræne.

Jeg kunne sikkert have afprøvet flere ting men efter jeg er begyndt at starte dagen med adskillige kopper kaffe har jeg faktisk været migrænefri. Med det sagt kan jeg i ny og næ mærker at der er en på vej men så drikker jeg bare lidt ekstra kaffe og skal jeg være 100% sikker på at gå fri kan jeg tage en enkelt Panodil.

Det er nu 4 år siden jeg sidst har haft migræne og kun fordi jeg gik imod lægens råd og prøvede mig frem med almindelige hverdags ting.

Det skal dog være sagt at det der virker på mig jo ikke nødvendigvis virker på andre men det er helt sikkert værd at prøve sig lidt frem.


Sidst Opdateret: 21-02-2021 11:12:48
Copyright © 2002 - 2021 Nathali Eg