Del på Facebook

Tvillinge Graviditet/Fødsel

Jeg fik mit første barn da jeg var 17 år gammel og måske netop fordi fyre i den alder normalt ikke er det mest modne, gik der lidt over 7 år før jeg blev gravid igen.

Jeg havde mødt en sød mand ca. 9 år ældre end mig selv og eftersom han ikke selv havde børn blev det hurtigt et samtale emne.

Vi bestemte os for at prøve at blive gravide og Vupti det var vi så. Lige så hurtigt som jeg var blevet gravid blev jeg imidlertidig også meget syg med konstante opkastninger.

På kort tid havde jeg tabt adskillige kilo påtrods af at jeg i forvejen var alt for tynd. Lægen... Vel... Intet hjælp at hente der så måtte vente på det første jordemoderbesøg hvilket var ca. 3 mdr henne i graviditeten og på et tidsunkt hvor jeg endelig var begyndt at få det bedre.

Jeg klagede min nød og fortalte at min læge ikke havde sendt mig til scanning, øv! Jordemoderen mærkede på min mave og meddelte så at en scanning skulle der foretages da min livmoder rakte alt for højt op.

Ved scanningen så jeg med det samme at der var to hoveder og rigtigt nok. "Det er tvillinger" lød det. Min mand gav min hånd et lille klem og sendte mig et kæmpe smil.

Alt var skønt indtil jeg fik folder efter folder om alt det der kunne risikere at gå galt når nu jeg ventede tvillinger. Efter at læse den første folder var jeg helt paf og smed resten ud.

Istedet satte jeg mig til at undersøge hvorfor det mon lige var mig der skulle have tvillinger. Dårligt humør pga påmindelser om hvad der kan gå galt, var ikke lige det jeg havde brug for. En graviditet skal jo netop være en glædens tid.

Da jeg var 8 måneder henne havde jeg taget 35 kg på og mens knægten lå fint nok med hovedet nedad, lå tøsen med hovedet under det nederste af mine ribben i højre side. Min ryg og ben smertede men det var intet iforhold til hver gang tøsen mente hun skulle presse hovedet udad og derved også mine ribben. Jeg fik derfor en tid til at få det sat i gang 3 uger før. Ungerne var dog ikke helt enige med lægerne om den dato og 3 ½ uge før gik fødslen så i gang. Beboende over en time fra hospitalet og da der var tale om tvillinger blev der sendt en ambulance. Vi havde fået at vide at der ikke var plads til min mand og datter så jeg måtte alene afsted.

Min mand måtte så tage bilen for at være med til fødslen men nåede det da også. Pga presset fra børnene kunne jeg ikke ligge på ryggen da trykket simpelthen var så stort at det stoppede for blodomløbet og gjorde mig forfærdelig svimmel.

Dvs min søn blev født mens jeg lå på siden. Derefter måtte jeg om på ryggen. Tøsen lå jo med hovedet opad og de skulle jo sikre sig at alt gik godt. 15 min efter kom hun dog fint ud selvom det for mor her absolut ikke var sjovt med en sædefødsel.

Trods den for tidlige fødsel vejede begge over 3 kg :-)


Sidst Opdateret: 10-04-2019 19:19:26
Copyright © 2002 - 2019 Nathali Eg