Del på Facebook

Giftes i Danmark vs. på film

Vi er et eller andet sted nærmest vokset op med det. Film hvor det forelsket par pludseligt og meget spontant bestemmer sig for at blive gift. Enten så er de allerede et sted hvor vielsen kan foregå eller de tager den "lange" vej til Las Vegas.

Romantisk? Dumdristigt? Det kommer nok an på øjnene der ser på det men man kan nok argumentere for det sidst nævnte med de skilsmiss tal man kan finde frem.

Her hjemme er det nu heller ikke så nemt at blive gift som vi med mellemrum ser det i amerikanske film.

Selv det met smask forelsket og spontane par må tage samme tur gennem systemet som alle andre.

Først skal man udfylde en ægteskabserklæring. Denne kan fåes hos borgerservice eller findes online til udprintning.

Når den er udfyldt skal den afleveres sammen med 500 kr til dækning af behandling af "sagen". Det skal nemlig lige undersøges at parret opfylde de kriterier det kræver at få lov til at blive gift. Alder, slægtsskab m.m.

Når alt er i orden får parret så en prøvelsesattest i hånden som skal afleveres der hvor man ønsker at blive viet.

Vi kan vist godt blive enige om at det spontane øjeblik ligesom er forsvundet når man endelig når så langt. Til gengæld redder det nok utrolig mange fra det der fortrydelsesøjeblik man også af og til ser i filmene. Den der pinlige morgen hvor det går op for parret hvad de egentlig har gjort.

Personligt foretrækker jeg helt klart det system vi benytter os af her hjemme frem for de spontane/romantiske øjeblikke vi ser på film.


Sidst Opdateret: 11-02-2018 10:38:39
Copyright © 2002 - 2018 Nathali Eg