Del på Facebook

Drømmetydning

Husk at drømmetydning kun er en slags guide og ikke et egentlig regelsæt.

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å]


Salve:
Med salve kan sår heles. Måske har du et gammelt sår der mangler at hele.

Seng:
1. At gå alene i seng i en drøm kan indekere en lyst til at returnere til den tryghed og sikkerhed fra livmoderen. At drømme om en seng der er redt med rent sengetøj indekerer behovet for en frisk indfaldsvinkel til de tanker og ideer der virkelig har betydning for os.

2. At gå i seng med nogen kan enten repræsentere vores seksuelle tiltrækning til den person eller indekere at vi ikke behøver være bange for dem - alt efter andre begivenheder i drømmen.

3. En seng kan repræsentere en form for åndeligt fristed og for renhed.

Sex:
1. Når et barn først er født, er det første det bemærker sig selv som individuel. Det skal lære at det nu er seperat fra sin moder og klare sig med seperationen. Det begynder at blive bevidst om sig selv og sine behov for varme, omsorg og kærlighed. En af opvækstens etaper er barnets fascination af sin egen krop og muligheden for at være fysisk. Dette har lige så meget at gøre med at det føles bekvemt og rart som hvordan det føles at være i sin egen hud. Det er på dette tidspunkt at han eller hun lærer om berøringer, om det er godt at blive rørt eller ej og om det ligefrem er tilladt. Hvis barnet f.eks. er blevet behandlet hårdt kan der opstår en frygt for at blive rørt hvilket kan give seksuelle besværligheder senere i livet. Mens traumet måske er undertrykt vil det ofte komme til overfladen i drømme på rette tidspunkter for drømmeren. Normal vækst forekommer når den individuelle ikke er bange for nysgerrighed hvilket tillader en uskyldig udforskning af sin egen krop. Drømme vil ofte tillade os at udforske dette fysisk på en sikker måde.

2. Drømme oplyser hele omfanget af den inviduelles seksualitet. Kun hvis han ignorer sin egen seksuelle natur og fejler til at værdsætte sin egen livskraft gør de dårlige aspekter sig tydelige i drømme. Dette er et naturligt forsøg på at finde en balance i den vågne tilstand som kan have været over dramatiseret. Kontakt med andre bliver nødvendig og ofte vil dette vise sig i en drøm. Forskellige aspekter af sex og seksualitet kan blive fortolket på div. måder.
(se desuden kastration, onani, svangerskabsforebyggelse)

3. Seksuel aktivitet er enten den højeste udtryksform for kærlighed og åndelighed mellem to mennesker eller hvis den kun er fysisk en total egoistisk handling. Det er op til drømmeren og deres forståelse hvilken der passer på deres drøm.

Spøgelse:
1. At drømme om et spøgelse forbinder os til gamle vaner, hengemte håb og længsler. Der er noget uvæsentligt i disse, måske fordi vi ikke har lagt nok energi i dem.

2. Måske genopliver vi gamle minder eller følelser for at forstå vores handlinger.

3. Hvis et spøgelse optræder i en drøm bliver vi måske opmærksomme på hvordan vi har været. I dette tilfælde burde vi prøve at identificerer disse og erkende at vi er kommet videre.

Svangerskabsforebyggelse:
En drøm om svangerskabsforebyggelse kan indekere en frygt for graviditet og fødsel.
(se desuden sex)


Sidst Opdateret: 21-02-2021 11:12:48
Copyright © 2002 - 2021 Nathali Eg