Del på Facebook

Frygt for Busser

Jeg absolut hader busser. Dvs jeg hader ikke alle busser bare alle de gule og mere præcist de som der står Funch på. Desværre står det jo så småt at man først opdager det når hjertet hamrer løs af frygt for at det er en Funch bus.

Det har ikke altid været sådan. Faktisk startede min frygt og had for de busser først for ca. 1 ½ år siden og er ikke ligefrem noget der ligner en fobi.

Min eks er alkoholiker og jeg mistænker ham for også at have genoptaget sit stofmisbrug. Mens vi var sammen tog han bus kørekort og fik job hos Funch.

Flere gange end jeg tør prøve at tælle, tog han penge fra busserne som pludselig skulle betales før der skulle afregnes og det så ville blive opdaget. Det var mig der skulle finde pengene i budgettet hver gang ligesom han så til gengæld lovede aldrig mere at gøre det. Beløbene strakte sig fra 1.500 - 4.000 kr af gangen.

Da han røg ud begyndte han så at bruge deres firma telefoner til at kime mig ned. Han troede at ved at skifte telefon hele tiden ville jeg ikke vide hvem det var også tage telefonen. Jeg gemte imidlertidig numrerne efterhånden med navne som Funch 1 osv.

Da telefon chikanen stoppede begyndte han sammen med andre dødstrusler at true mig med at han ville køre mig ned med bussen når han så mig.

Jeg hader busser nu. Jeg hader sågar lyden af de busser der kører forbi ude foran mit soveværelse vindue. Jeg ved hvad min eks er i stand til og netop derfor tager jeg hans trusler alvorligt og netop derfor krydser jeg ikke længere en fodgængerovergang hvis det er en bus der holder for rødt.

Det må enten være pga mangel på chauffører eller en mangel på moral at de beholder ham hos Funch men på den anden side deres julegave til ham det ene år var jo også rødvin selvom de vidste han var alkoholiker. Arbejdskollegaerne render han på pub med osv.

Der ud over lejer min eks et hus gennem chefens far hvilket vil sige at så længe de beholder ham på lønningslisten er de også garanteret at få husleje ind.

Min eks parkerede ligefrem bussen foran mit hus et par gange efter han var røget ud. Herefter tiltvang han sig adgang til mit hus og trængte mig op i et hjørne for at stå og true med knytnæver svingende omkring mit ansigt. 30 lange minutter før han var nødt til at køre mod stationen og tage nye passengere op.

Eneste der holder ham væk nu er viden om at jeg har sat et overvågnings system op, skiftet mine låse og politiet har givet ham en advarsel.

Jeg tager toget hjem fra arbejde hver dag og eftersom jeg grundet min eks har haft svært ved at fraflytte området, standser mit tog ved busholdepladsen hvor han kører fra/til på nogle af ruterne.

Jeg er den første der står ved døren bare lige så jeg kan se hvilke busser og chauffører der holder der. Er han der vælger jeg en anden og længere vej for at komme hjem. Er han der imod ikke i sigte skynder jeg mig af sted alt i mens jeg ringer en op så jeg har en form for vidne. Det er noget af et kapløb for der holder altid busser for rødt i lyskrydset på vej mod holdepladsen og jeg er nødt til at nå væk før de når frem.


Sidst Opdateret: 10-04-2019 19:19:26
Copyright © 2002 - 2019 Nathali Eg