Del på Facebook

Brokk / Brok

Brokk var en våbensmed der arbejde sammen med Eitri. Mens Eitri arbejdede, passede Brokk blæsebælgen. Dette arbejde var meget vigtigt da det de lavede kunne blive ødelagt hvis Brokk ikke gav nok luft.

Engang lavede Brokk et væddemål med Loki om at Eitri kunne lave tre ting som var bedre end dem Loki stod med. Hvis Eitri's ting var bedre lovede Loki Brokk hans hoved. under arbejdet forvandlede Loki sig til en flue og irriterede Brokk i håb om at han ville glemme at passe blæsebælgen. Mens Eitri arbejdede på en hammer, stak Loki Brokk over øjet Et øjeblik stoppede Brokk for at tørre blodet væk hvilket gjorde at Mjølnir's håndtag blev kort.

Sammen med Loki tog Brokk til Asgård for at lade guderne bestemme hvem der havde vundet væddemålet. Guderne valgte Brokk som vinder og Loki flygtede. Han blev imidlertidig stoppet af Por og snu som han var skyndte han sig at gøre Brokk opmærksom på at det var kun hans hoved og ikke hans hald han havde ret til. Æsir var enig og Brokk valgte derfor at sy Loki's læber sammen i stedet.
Nogle beretninger fortæller at det var broderen Sindre i stedet for Eitri at Brokk arbejdede sammen med ved væddemålet.


Sidst Opdateret: 11-02-2018 10:38:39
Copyright © 2002 - 2018 Nathali Eg