Del på Facebook

Alkolåse i ALLE busser, tak!

Det har været meget fremme og kommer det sikkert igen. Berusede chaufførere som får lov til at færdes på vejene. Selvklart gælder dette ikke kun for buschaufførere, men vil være dem jeg holder mig til i dette skrift.

I Sverige har man for længst fået indført en lov der kræver at der er alkolåse i alle busser men herhjemme halter vi efter.

Og hvad kan dette betyde?

Jo det betyder at vi som forældre risikerer at sætte vores børn ind i en bus der måske har en lettere beruset chauffør bag rattet.

I nogle tilfælde er det nemt at genkende den beruset chauffør men i de tilfælde hvor chaufføren ligefrem har et alkoholproblem kan det være svært at se om og hvor meget han/hun har drukket. Derfor holder nogle måske også sig tilbage fra at melde en chauffør for spritkørsel.

Personligt mener jeg nu heller ikke at vi som passagere skal stå for at tjekke om chaufføren nu også burde sidde bag rattet. Vi betaler for turen og det burde derfor pålægges busselskabet at sørge for at vi rejser med en chauffør vi kan være trygge ved.

Desværre har jeg erfaret at nogle af selskaberne godt ved at et par af chaufførerne drikker. Måske har de ikke lige drukket i arbejdstiden men de møder på arbejdet godt beruset fra dagen før.

Vi burde snart været nået dertil hvor vi må gøre krav på sådanne alkolåse. En beruset chauffør kan sagtens køre rundt i flere år uden noget men en eller anden dag vil det koste liv og hvis dette er noget vi kan beskytte os i mod så burde vi.


Sidst Opdateret: 11-02-2018 10:38:39
Copyright © 2002 - 2018 Nathali Eg