Del på Facebook

6 Dagskrigen

UNDER INDSKRIVNING
6 dagskrigen var som navnet antyder en krig med en varighed af 6 dage nærmere betegnet fra den 5. juni og til og med den 10. juni 1967

Egentlig var der ikke noget nyt over krigen. Den var en fortsættelse af de forrige krige imellem de arabiske lande som der havde været siden 1948 hvor Israel var opstået.

Siden da havde de arabiske lande såsom Egypten, Syrien og Jordan taget det ene middel efter det andet i brug for at opløse den jødiske stat Israel.

Tilfældige terrorangreb og trusler om ødelæggelse var en del af dagligdagen for Israel og selvom der ikke hersker tvivl om at de også sendte deres egne mænd over grænsen så blev dette af afgørende betydning for starten på krigen.

Egypten sendte FN's fredsbevarende tropper væk og genoptog sin blokade af Tiranstrædet hvilket blandt andet afskar Israel fra dets handelsvej.

Krigen tog sin start tidligt om morgenen den 5/6 1967 efter at Israel havde bestemt sig for at slå først som led i en forebyggende og overraskende strategi.

90% af deres luftbårende styrke blev sendt af sted mod de arabiske lande. Angrebene var i grupper af 4 fly som afløste hinanden og angreb fra vest dvs. ikke fra Israel's retning.

Flyene gik målrettet efter de arabiske flybaser og fly så disse ikke skulle have muligheden for at slå igen via luften.

Gående tropper blev sendt mod Sinai og Gaza. Tropperne var delt op så de kunne angribe flere steder på en gang.

Sidst Opdateret: 21-02-2021 11:12:48
Copyright © 2002 - 2021 Nathali Eg